Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το κατάλληλο αντηλιακό

Η έκθεση στον ήλιο χωρίς κατάλληλη προστασία είναι ο βασικός λόγος της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Για να αποκτήσετε το μαύρισμα που ονειρεύεστε, μάθετε τα "μυστικά" της ηλιοκαμένης επιδερμίδας και βρείτε το αντιηλιακό που σας ταιριάζει! 

* Όλες οι επιδερμίδες δεν επηρεάζονται από τον ήλιο στον ίδιο βαθμό. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα είναι πιο ευαίσθητα, κοκκινίζουν εύκολα και μαυρίζουν δύσκολα. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να επιλέξετε ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Αντίθετα, οι κανονικές επιδερμίδες καίγονται αρχικά και στη συνέχεια αποκτούν μπρούντζινο χρώμα. Ξεκινήστε με ένα υψηλό δείκτη προστασίας και όταν μαυρίσετε αρκετά, χρησιμοποιήστε ένα χαμηλότερο. 

* Απλώστε το αντιηλιακό σας τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο ακόμη και μέσα στην πόλη. 
Επαναλαμβάνετε συχνά τις επαλείψεις αν βρίσκεστε στην παραλία, ενώ προτιμήστε ένα αντηλιακό σπρέι, το οποίο είναι πιο εύκολο στη χρήση του για μέσα στην πόλη. Μπορείτε να το έχετε μέσα στην τσάντα σας και να το χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή.


* Για το πρόσωπο, προτιμήστε ένα προϊόν με μεγαλύτερο δείκτη προστασίας από εκείνον που χρησιμοποιείτε για το σώμα. 
* Αν κάνετε σπορ, επιλέξτε τα oil free προϊόντα, που απορροφώνται αμέσως. 

Το κατάλληλο αντηλιακό

Τα αντηλιακά που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν ταιριάζουν στον τύπο του δέρματος όλων των γυναικών. Ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει για να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα...άφοβα!

*Αν δυσκολεύεστε να μαυρίσετε και έχετε προσέξει ότι το δέρμα σας αντί να μαυρίζει περισσότερο κοκκινίζει, τότε επιλέξτε οπωσδήποτε ένα αντηλιακό με SPF 20. Θα προστατέψει σε βάθος την επιδερμίδα σας και ταυτόχρονα θα σας απαλλάξει από την ανεπιθύμητη "κοκκινίλα".

*Αν μαυρίζετε εύκολα ή έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα, διαλέξτε ένα αντηλιακό με SPF 12.

*Μισή ώρα πριν φύγετε απ' το σπίτι απλώστε το αντηλιακό σ' όλο το σώμα δίνοντας προσοχή στα σημεία που είναι πιο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία, όπως τα χέρια, οι ώμοι και η περιοχή του μπικίνι.
*Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε φορά που αισθάνεστε ότι το δέρμα σας "καίει".

*Μην ξεχνάτε το αντηλιακό προσώπου να έχει όσο το δυνατό μεγαλύτερο δείκτη προστασίας, τουλάχιστον SPF 20. Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο, τα αυτιά, το λαιμό και στο πίσω μέρος του λαιμού. Αυτά τα σημεία χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία, γιατί συνήθως οι δερματικοί καρκίνοι εμφανίζονται σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου